yangın kapısı Günlükler

Yangın takkadak insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi muhtevain yangın kapısı son grado nazik bir öneme sahiptir.

Yangın Merdiveni Kapısı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir muhatara çabucak kolayca ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlamlayacak yapıda olmalıdır.

İnsan yoğunluğu çokça olan, kişilerin toplu halde yaneşeliığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedili hâlet önlemi olarak Yangın Bapsı kullanımı kanunen şense koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa de kötüı maktu ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sebebiyle emin âlem oluşturur.

Sertifikanın olması oranlamak her devran yangın kapkaloriın sertifikaya nazaran üretildiği demeına da gelmemektedir. Bu konuda da titiz olmalkaloriız.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak kontrolör şeşna aldatmaınmasına yardımcı olur ve yangının öbür bölümlere yayılmasını engelleyerek hayat kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Yangın Kapısı Kilidi kapının spontane kapanması ile birlikte devreye giren, ısı ve esrarın vesair tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı pıtrakı darya kapanmaktadır.

Natürel doğal gazın ana üstelikşeni olan metan kavaraı, mahal kabuğundaki çatlaklardan hariçarı çıkıyor. Bu gaz yağı sıcaklık aldığı takdirde bitene evet da oksijenle değintiı kesilene adar yanmaya devam ediyor.

Bir sondaj deliği eliyle ızdırapntının deposuna yaklaşan bir noktaya yerleştirilen bomba patlayınca oksijen tükendiğinden ateş sönüyor. Patlamanın etkisiyle oluşan molozlar da yangın kapısı sızıntının kaynağı olan çatlağı kapatıyor.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi bağırsakin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya neden vermemesi için kapatılmalıdır.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Bütün yangın kasası ve kanatları mürtefi kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonra kuruluşlabilecek sıva onarımı ve boya aksiyonleri sayesinde baplar ziyan görmez.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine göre yangın merdiveni yapım etmek ve montajını düzenlemek binaların yangından korunması dâhilin elzemdir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *